Eylul Bulteni-Google İstanbul da

From: KartusOrg Bulten <eylul05@kartus.org>
Date: Mon Sep 05 2005 - 00:27:07 CEST

 
 
DOĞAYA SAYGI, EKONOMİYE KATKI

LASER TONER VE MÜREKKEP KARTUŞLARINIZI
ATMAYINIZ

İSTERSENİZ BOŞLARI SATIN ALALIM,İSTERSENİZ 100 % GARANTİLİ OLARAK

DOLDURUP YENİLEYELİM

TÜRKİYE NİN HER YERİNE KARGO İLEÜCRETSİZ ADRESE TESLİM

www.kartus.org
KALİTE, PERFORMANS, GERÇEK GARANTİ
Tel: 0216 489 15 48 Pbx
 HABERLER Eylül 05
 
İNTERNET TE KAN BANKASI
11 yaşındaki yakınının geçirdiği soba kazası sonucu kan bulunamaması nedeniyle ölümü üzerine Ahmet Oğuzhan Başar tarafından kurulan ve ticari amacı bulunmayan sanal kan bankasına, 5 yıl içinde kan vermek için kaydolan gönüllü sayısı 9,5 milyonu geçti. www.kanbankasi.gen.tr adresindeki internet sitesine adını, kan grubunu, bulunduğu şehir ve telefon numaraları gibi iletişim bilgilerini bırakarak kayıt yaptıran kişilere, acil kan ihtiyacı bulunan vatandaşlar buradan ulaşabiliyorlar. Daha sonraki aşamada ise telefonla irtibat sağlanıyor. Sitenin Acil Kan Duyuruları bölümünde de kan ihtiyacı çağrısında bulunulabiliyor.

SAMSUNG TAN BAKTERİLERE SİLVER NANO LU ÖNLEM
Samsung Electronics geliştirdiği Silver Nano Teknolojisi ile tüketici elektroniği ürünlerindeki hijyen konusuna büyük rahatlık getiriyor. Çamaşır makineleri, buzdolapları, klimalar ve elektrikli süpürgelerde kullanılan Silver Nano Teknolojisi, çamaşırlarda, yiyeceklerde ve havada bakteri oluşumunu engelliyor. Silver Nano Çamaşır Makinesi’nde yıkanan kıyafetlerdeki bakteriler %99.9 oranında engellenirken, ayrıca yıkamayı takip eden 30 gün süresince de çamaşırlarda bakteri barınamıyor.

2005 İN İLK ALTI AYINDA B2C ETİCARET 430 MİLYON $ OLDU
Yılın ilk 6 ayına dair kredi kartlı B2C (son kullanıcıya) satış rakamları BKM (Bankalararası kart merkezi) tarafından açıklandı. Buna göre 563.5 Milyon YTL (430 Milyon $) ı bulan B2C yani son kullanıcıya satış artık ciddi bir hacme ulaştı. B2B yani firmadan, firmaya (mesela firmaların bayilerine yaptıkları satışlar) ile bu rakamın 3-4 milyar $ olabileceği öngörülüyor.

İNTERNET E BAĞLANMAK İÇİN İLGİNÇ YERLER
Cisco, hayatlarının tamamını Connected-Bağlı geçiren bu insanlara, laptoplarını açıp internete bağlandıkları en ilginç yerleri sordu. Büyük çoğunluk, internete bağlandıkları en garip yer olarak tuvaleti gösterdiler. Katılımcılardan birisi ise, ağ dünyasına yepyeni bir kavram katarak, karısının kendisini tech-bitionist olarak tanımladığını söyledi. Dışa vurumculuk anlamına gelen exhibitionist kelimesinden türetilen tech-bitionist, her an, her yerde ve herkesin karşısında internete bağlanan, teknolojiyi sergilemekten hoşlanan teknoloji manyağı anlamına geliyor. Anket sonuçları arasında çok ilginç yerler de var: İşte, internete bağlanılan en garip 10 yer: Tuvaletler, Kilise, Asansörler, Tele-siej, Hapishane, Eiffel Kulesi, Maden tüneli, Büyük bir tankın tepesi, Güney Afrika yağmur ormanları ve Endonezya jungleları, Askeri uçak

GOOGLE iSTANBUL DA
Google Grubu nun ABD deki iki kuruluşu tarafından kurulan Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti nin sermayesi 5 bin YTL düzeyinde bulunuyor.
Şirkette Google International LLC 4 bin 900 YTL lik, Google Inc. 50 YTL lik pay aldı. Şirketin, internet reklamcılığı da dahil olmak üzere, reklamcılık satışı ve pazarlaması ile ilgili ürün ve hizmet sunacağı belirtildi.
Şirketin müdürlüklerine ABD uyruklu David Cari ile George de Ros Reyes getirildi.
Google'ın Türkçe hizmetleri halen İngiltere'deki Avrupa merkezinden sürdürüyordu.
 

Size kartus.org aylık haber bültenini göndermemizi istemiyorsanız unsubscribe@kartus.org adresine boş bir mail atmanız yeterli.Bu mesajda, yalnızca muhatabını ilgilendiren, kişiye veya kuruma özel bilgiler yer alıyor olabilir. Mesajın muhatabı değilseniz, lütfen göndereni uyarıp, mesajı imha ediniz. Göstermiş olduğunuz hassasiyetten ötürü teşekkür ederiz.

-- 
To UNSUBSCRIBE, email to debian-events-eu-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Received on Mon Sep 5 01:19:06 2005

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : Mon Sep 05 2005 - 01:19:11 CEST